Nestali ste sa obeťou podvodu? Policajná akcia, krádež auta.

27.01.2005 Celý región

Nestali ste sa obeťou podvodu?\r\nÚrad justičnej a kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Žiline vedie trestné konanie vo veci trestného činu podvodu ...
Nestali ste sa obeťou podvodu?
Úrad justičnej a kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Žiline vedie trestné konanie vo veci trestného činu podvodu podľa § 250 ods.1 a 2 Trestného zákona.

Polícia sa obracia na všetkých občanov, ktorí od roku 1992 s fyzickou osobou Ing. Petrom Balaďom zo Žiliny uzatvárali zmluvy o vedení devízového účtu, aby sa vo vlastnom záujme prihlásili na polícii.
Kontaktné čísla do Žiliny:
0961 40 26 25 pplk. JUDr. Gancárová
0961 40 23 52 npor. Ing. Mišík

Policajná akcia:
Včera 26.1.2005 v čase od 06.00 do 10.00 hod. bola vykonaná celokrajská pátracia akcia, zameraná na pátranie po osobách na ktoré je vydaný príkaz na zatknutie, príkaz na dodanie do VTOS, po nezvestných osobách a osobách podozrivých z trestnej činnosti. Počas akcie bolo prekontrolovaných 183 motorových vozidiel a 363 osôb. Bol zistený 1 trestný čin (krádež vlámaním) a 25 priestupkov, za 17 z nich boli uložené blokové pokuty v celkovej sume 13.500, - Sk. Boli vypátrané 4 osoby, z toho 2 na základe príkazu na zatknutie, 1 na základe príkazu na dodanie do VTOS a 1 osoba podozrivá z trestnej činnosti.

Lúpež - zadržanie a obvinenie:
V utorok 25.1.2005 o 18.00 hod. došlo na iestnej komunikácii v obci Olejníkov, okr. Sabinov, k lúpežnému prepadnutiu 48-ročného muža. Pri mužovi, ktorý sa vracal z miestneho pohostinstva, zastalo osobné mot. vozidlo zn. LADA, zelenej farby, z ktorého vystúpil neznámy muž a snažil sa mu zobrať igelitovú tašku, v ktorej mal tri 0,5 l fľaše s pivom. Keď sa poškodený bránil, páchateľ ho udrel dlaňou do tváre, kopol do hrudníka a tašku mu vytrhol z rúk. S taškou nastúpil do vozidla a odišiel na neznáme miesto. K zraneniu poškodeného nedošlo, bola mu spôsobená škoda 54. - Sk. Včera 26.1.2005 bol policajtmi operatívneho oddelenia Odboru všeobecnej kriminality ÚJKP OR PZ v Prešove ako páchateľ uvedeného skutku zistený 17-ročný mladík z obce Olejníkov. Policajný vyšetrovateľ mladistvému páchateľovi vzniesol obvinenie pre trestný čin lúpeže. Bol zadržaný a bol podaný návrh na jeho vzatie do väzby.

Krádež vozidla:
ÚJKP OR PZ v Poprade vyšetruje prípad krádeže motorového vozidla, ktoré v noci na včerajšok neznámy páchateľ ukradol os. mot. vozidlo zn. VW Golf 1,9D, MPZ: „ CZ“ , EČV: 1M76854, modrej farby, ktoré bolo zaparkované pred penziónom „ Zdravie“ vo Vysokých Tatrách, mestská časť Starý Smokovec, okr. Poprad. Majiteľom vozidla je leasingová spoločnosť z Českých Budějovic, ktorej bola spôsobená škoda 421.000. - Sk. Krádež oznámil 34-ročný št. prísl. ČR, z Olomouca, zamestnanec jednej firmy, ktorá mala vozidlo v leasingovom prenájme. Po vozidle a páchateľovi bolo zo strany polície vyhlásené pátranie.
 

Vyberte región

mark